Intake - aanpak op maat - begeleiding in de praktijk

De aanleiding

Opdrachten van OR op Maat starten op verschillende manieren. 

  • We hebben nog geen OR, wat komt daar allemaal bij kijken?
  • We zijn een nieuwe OR en willen van start. Wat hebben we mede te zeggen en wat niet? Hoe organiseren we dat effectief en efficiënt? Wat is onze visie, welke strategie kunnen we het beste kiezen?
  • We willen als OR veranderen omdat de organisatie verandert, de omgeving verandert, er problemen zijn waar we niet precies weten wat we daar het beste aan kunnen doen.
  • We willen ons verder ontwikkelen. Liggen we nog op koers? Hoe halen we het beste uit deze OR? Hoe worden we als team beter? Hoe krijgen we beter contact met de achterban? 
  • Hoe goed of hoe slecht doen wij het als OR ? Waar liggen verbeterpunten?
  • We hebben een specifieke vraag. Bijvoorbeeld over hoe te handelen bij een overname, wat te doen wanneer de organisatie overgaat op zelforganisatie, wat betekent LEAN en Agile voor ons als OR?

Intake

Wij starten altijd met een intakegesprek. Op basis daarvan maken we een aanpak op maat.

OR op Maat SCAN

Vaak komt uit de intake het verzoek voort om eerst een ‘foto’ van de organisatie te maken, de OR op Maat SCAN. Deze wordt in overleg met de betreffende OR toegespitst op de lokaal specifieke situatie. 
Wij analyseren de scan resultaten en presenteren dit rapport aan de OR. Samen kijken we vervolgens wat de juiste vervolgacties kunnen zijn.

Programma op maat maken

We hebben een ruim aanbod aan mogelijke programmaonderdelen en instrumenten. Zie daarvoor onder Programma’s.
In het algemeen maken we een gebruiksklaar plan met een mix van programmaonderdelen.

Training & opleiding en follow-up in de praktijk

Trainingen en opleidingen geven we in-company bij de organisatie. Desgewenst kunnen we deze ook op externe locaties voor u verzorgen.
Een OR op Maat traject bestaat echter nooit uit alleen maar een training. Wij zorgen altijd voor borging, monitoring en begeleiding (na de training) in de dagelijkse praktijk op locatie. Dat voorkomt dat de energie en kosten die bedrijven in trainingsprogramma’s stoppen verloren gaan omdat er aan de kennis die is opgedaan geen vervolg in het dagelijks werk wordt gegeven.  

Leer LokaaL

Training & Opleiding van individuele OR-leden en OR als team verzorgen we ook veel op lokatie. Met name in het natraject van een bredere opleiding in de vorm van een tweedaagse.  We zoemen dan in op theorie gekoppeld aan voorbeelden uit jouw dagelijkse praktijk.